Dansen met hart en ziel   –   Dansend de rijkdom van het leven ervaren tijdens de Biodanza vakantie

Dansen met de elementen.


Deze vier elementen zijn de vier oerprincipes waaruit al het leven is opgebouwd 

Laat je in Préau, op deze prachtige plek in midden Frankrijk, inspireren door het dansen met de elementen. We gebruiken de elementen (aarde – water – vuur – lucht) om weer in contact te komen met je oorspronkelijke natuur.

De elementen staan voor levenskwaliteiten die je al dansend ook in jezelf kunt ontwikkelen. Zo staat Vuur o.a. voor passie, transformatie en warmte. Lucht voor dromen, verbinden en luchtigheid. Water stroomt, vindt altijd haar weg, is veranderlijk en verbonden met voelen. Aarde verbind je met stevigheid, structuur, met daadkracht en realiteit. Wanneer je met de elementen danst kun je deze (soms sluimerende) levenskwaliteiten in je eigen leven aanspreken en versterken.

De dansvorm die we in deze week gebruiken is Biodanza, de dans van het leven.

Wanneer je een week danst met de elementen, in een vaste groep, kun je werkelijk transformerende stappen zetten. Biodanza stimuleert tot het ervaren van meer plezier en vertrouwen krijgen in het leven; stress neemt af en je levenslust, affectiviteit en creativiteit nemen toe. Zo nodigt Biodanza uit tot voluit leven!

Geef je hoofd een week vakantie en geniet!

Praktische informatie biodanzavakantie:

Voor wie:
Voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat ‘dansen met de elementen’ je kan brengen.
Voor iedereen die nieuwe levensinspiratie wil opdoen.
Voor iedereen die zichzelf graag beter wil leren kennen en sluimerende kwaliteiten wil ontplooien.
Voor iedereen die meer van zichzelf wil (laten) zien.
Voor iedereen die zichzelf wil laten verrassen door zijn eigen dans èn die van de ander.
Deze Biodanzaweek is bedoeld voor mensen met en zonder ervaring in Biodanza
(van 27 juli – 3 aug. 2019 geef ik  op Préau een Biodanzaweek voor mensen met ruime Biodanza-ervaring)

Wanneer:
zaterdag 13 – zaterdag 20 juli 2019
 

Aankomst zaterdag 13 juli vanaf 17.00 uur. Deze avond komen we kort bijeen voor een eerste kennismaking en toelichting op het programma. 
De cursusduur is van zondag tot en met vrijdag.
Vrijdagmiddag en -avond is er een feestelijke afsluiting van de week. 
Zaterdag 20 juli, vóór 10.00 uur vertrekt iedereen weer. 

Programma:
we werken in twee blokken per dag, van ca. 10.00 – 13.00 & 16.30 – 19.00 uur. Tussendoor is een ruime pauze ingepland die je vrij kunt invullen, je hebt volop tijd om te ontspannen, te lezen, wandelen, zwemmen etc. Ook de woensdagmiddag is vrij, dan kun je op stap gaan en de mooie omgeving van Préau ontdekken. 

Prijs vd cursus:
325,-    (vroegboekkorting bij aanmelden en betalen vóór 1 april 2019 = € 295,-) 

Geef je voor de cursus op bij mij: via OPGAVE button hieronder. Je ontvangt dan een bevestiging van je opgave en een  factuur voor de cursuskosten. Begin juli 2019 ontvang je nog een mail met verdere praktische informatie over de cursusweek.  

Vervoer:
Préau heeft een liftservice, informatie hierover staat op het prikbord op de website van Préau. Er is ook een carpoolgroep op Facebook. De ervaring leert dat heel veel mensen carpoolen om naar Préau te reizen, kortom een goedkope en gezellig manier om te reizen. Kijk bij Route voor alle informatie. 

Verblijf:
Je verblijf is all in, met 3 heerlijke vegetarische maaltijden per dag en doorlopend gratis koffie en thee.  Je verblijf regel je rechtstreeks met Préau, er is volop keuze: van een eigen tent of budgettent (de goedkoopste vorm) tot prachtige Hoteltenten of kamers in het landhuis. Je kunt hiervoor contact opnemen met Loeky die, vanuit Nederland, voor Préau de accommodatie regelt. 

Loeky Ekkel,
tel. 0573-221199
email : 
info@preau.nl. 

 

Ervaring deelnemers:  Hieronder enkele reacties van deelnemers aan eerdere Biodanzaweken:

 • “Préau was een fantastische week! De dans bleek weer zo’n enorm krachtige manier om bij mezelf terug te komen, mijn eigen bodem weer te voelen. 
  Het thema “de elementen” was alom aanwezig. Alles zat er in die week: brandende zon, dampende aarde, kabbelend water en heftige stormen. Wn we hebben het allemaal in de natuur en in onszelf ervaren. Renée weet iedere keer weer te inspireren, verrassen, ontroeren door haar enthousiasme, warmte, muziekkeuze. 
  Omringd door prachtige natuur, mooie mensen, heerlijk eten: GENIETEN!
  Preau is een heerlijke plek! Ik vond het erg leuk dat er tegelijkertijd ook andere cursussen waren, waardoor er een bonte mix aan mensen was tijdens het eten.”  Inge
 • “Afgelopen week was voor mij de eerste keer dat ik met Biodanza in aanraking kwam, in een groep mensen die wel eerdere ervaringen met Biodanza hadden. Het is een heel bijzondere ervaring om direct de eerste dag al aansluiting te hebben bij de groep en te merken dat de groep mij vertrouwd is. Het is mij duidelijk geworden dat het geen noodzaak is om met ervaring aan een cursusweek mee te doen. De mooie opbouw en de bezielende begeleiding van Renée met de prachtige muziek maken het tot een week om nooit te vergeten!”  Marcel
 • “Ik heb gedurende 2 jaar het eerste deel van de Biodanza-opleiding gevolgd. Daarnaast ben ik docent op een middelbare school. Misschien dat dit laatste mij extra docentgevoelig maakt. Voor mij zijn er maar enkele docenten die werkelijk vertolken c.q. belichamen, wat Rolando Torro (de grondlegger van Biodanza) bedoeld heeft.  Renée is daar één van. Zij ís biodanza en laagdrempelig, met haar rijke achtergrond weet zij ervaren en minder ervaren dansers op een natuurlijke manier te faciliteren in dans. Ieder komt aan zijn trekken en gaat, of hij wil of niet, met een werkelijk blij gevoel naar huis!”   Monique
 • “Onbekend met Biodanza, maar wel als dansliefhebber begon ik aan de week in Préau. Het werd een heerlijke week. Er kwam zoveel energie los, het gevoel te leven was “alive”. Dat is wat dansen met je doet. We hadden een fijne groep, dit werkte ook door in de uren buiten de workshops om. Renée als dansdocent geeft veiligheid, is integer en zeer inspirerend. Dat een verblijf op Préau op zich al een feestje is, wist ik al, maar de keuze om deel te nemen aan Biodanza maakte er een dubbelfeest van.”  Ineke
 • “Ik kwam met huiver, … trof gevoel, … liet verstand, … zocht overgave … en vond vertrouwen (en warmte, liefde). Straks zal ik eraan terugdenken en me er (opnieuw) mee voeden.”  Cees

AANBOD

Biodanza geef ik op verschillende manieren, zowel eenmalig als in de doorgaande groepen:

WEKELIJKSE BIODANZA

dinsdag-avond Utrecht
donderdag-avond Culemborg

BIODANZA VAKANTIE

Landgoed PREAU

ook in 2021!!

Biodanza vakantie

"dansen met de elementen"

Landgoed PREAU
13-20 juli

BIODANZA FEESTEN

verschillende locaties

 

Op de hoogte blijven van nieuws over
Biodanza & Stembevrijding?