Hoe ik ook mijn best doe Liefde te verwoorden, ik ben sprakeloos als ik haar ervaar.

Rumi

Laten we met liefde dansen

 

Het was een prachtig verdiepende  workshopreeks. In het najaar van 2018 start ik een nieuwe verdiepingsreeks, dan komt hier mijn nieuwe aanbod te staan.
Mocht je interesse hebben  in een verdiepende cursus Biodanza laat het me weten via onderstaande link:  Informatie en Opgave

 

Deze  verdiepende Biodanza verdiepingsgroep gaan we dansen met het thema Liefdevol Leven.
We dansen met de liefde voor onszelf – waar het natuurlijk allemaal mee begint, maar die niet altijd eenvoudig te ervaren is. Vaak hebben we in de loop van ons leven allerlei overtuigingen gecreëerd die ons hierin belemmeren. We zijn bijvoorbeeld bang niet goed genoeg te zijn, we denken dat we gewaardeerd worden als we ‘lief’ zijn, we hebben een sterke innerlijke criticus ontwikkeld, we voelen ons onzeker … Er zijn zoveel inperkende overtuigingen die ons weerhouden om onszelf en het leven voluit te leven en lief te hebben.

Onze werkelijke waarde hangt niet samen met wat we doen of bereikt hebben. Het is een misverstand te denken dat in ‘perfect zijn’ of ‘goede resultaten’ onze waarde schuilt. We zijn waardevol om wie we zijn: unieke mensen, allemaal zowel een wonder als een kneus. Dit wordt behandeld in de Biodanza verdiepingsgroep.
Dat is ook waar het om gaat als je in liefdevolle verbinding met de ander wil zijn. Om het jezelf inbrengen precies zoals je bent, zonder je best te doen.
We zijn groots & kwetsbaar, moedig & bang, open & gesloten, behoeftig & liefdevol …

 Opnieuw ontdekken

 Wie in relatie met de ander aanwezig kan zijn, kan werkelijk contact maken. Dat is iets anders dan lief doen – ook een grens aangeven kan getuigen van werkelijk contact.
Liefdevol verbinden gaat over jezelf inbrengen in de relatie en daar is soms moed voor nodig. Werkelijk zichtbaar worden is spannend, maar ook zo waardevol en vervullend.
In verbinding kunnen we opnieuw ontdekken dat we van waarde zijn; voor onszelf èn voor de ander. Want juist in contact leren we onszelf opnieuw kennen èn liefhebben.
En hoe liever we onszelf zijn des te liefdevoller we ook voor elkaar kunnen zijn. Dat maakt de wereld een beetje mooier. 

Deze Biodanza verdiepingsgroep biedt veel mogelijkheid om je te verbinden: met jezelf, je gevoel, je overtuigingen, en met de ander. Het biedt kansen om nieuwe stappen te zetten, jezelf opnieuw te ontdekken in relatie. En het leert je je deel te weten van het grotere geheel: je bent de golf èn de zee. 

Over mij

 Ik ben zo’n 10 jaar werkzaam als Biodanza-docent en ontdek steeds meer mogelijkheden die de dans ons biedt om te groeien. Ik zie ernaar uit me 5 maanden lang te verdiepen in ‘liefdevol leven’ en dat met jullie te delen tijdens deze Biodanza verdiepingsgroep. Het leven is voor mij een grote leerschool, en niet alleen dankzij de studies die ik gevolgd heb: Theaterschool, opleiding Lichaamsgericht therapeut, Biodanza-docent & Stembevrijder. Het is vooral het leven zelf waarvan ik leer. Steeds weer ontdek ik dat de weg naar binnen, mildheid èn liefdevolle verbinding me dichter brengen bij wie ik wezenlijk ben. Mezelf zo wezenlijk ervaren geeft vertrouwen, maakt me gelukkig en het leven waardevol. Biodanza heeft me hierin veel gegeven, het nodigt me keer op keer uit om aanwezig te zijn, in mezelf èn in verbinding.

Laat je hoofd, hart en ziel dansen op de stroom van het leven

PRAKTISCHE INFORMATIE Biodanza verdiepingsgroep

 
Voor

Mensen met Biodanza-ervaring (uitgangspunt is één jaar Biodanza, neem contact met mij op als je graag mee wilt doen en twijfelt of je ervaring wel voldoende is).

Waar

Utrecht-centrum, gratis parkeren is mogelijk. Een mooie ruimte in de Montessorischool Wittevrouwen, Schoolplein 6.
De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Utrecht CS per bus is het ca. 5 minuten, lopend ca. 15 min.
Uitstappen bij halte Stadsschouwburg, rechtdoor lopen naar de Nachtegaalstraat en dan de 1e straat rechts.
Na 150 m. links zie je de school liggen. Ingang op het schoolplein vlak bij het toegangshek.
Je kunt op zondag gratis parkeren.

Wanneer

7 zondagen :  binnenkort nieuwe data   van 11.00 – 17.30 uur (inloop vanaf 10.30 uur).

 Kosten

Voor de hele reeks betaal je € 

ERVARINGEN VAN DANSERS

Dansen in de Biodanza verdiepingsgroep was voor mij heel speciaal. Je gaat eigenlijk terug naar de kiem waaruit je bent gegroeid om deze vervolgens wasdom te geven. Bij mij is de kiem gaan wortelen waardoor hij kan gaan groeien. Dank je wel!

Ik vond je inleidende woorden, bij elke dag weer, heel erg inspirerend!

Door de hele dag bezig te zijn met dans, in verbinding te zijn met mijzelf en de ander, en met alles wat zich in mij voordeed, kon ik echt de verdieping in. Aangezien ik iemand ben die meer tijd nodig heeft om te wennen in een groep en zich veilig te voelen, was dit voor mij een verademing. Ook heb ik hierdoor nog meer geleerd dat achter ieder ‘harnas’ een prachtig mens verscholen zit, en zo veel liefde..! En door dit te ontdekken kon ik meer bij mijn eigen liefdesbron komen.
Ook de inleiding van de dag met de warme woorden van Renée en de poëzie voorafgaande aan de dans ervaar ik als zo verrijkend en inzichtgevend. Ik heb de verdiepingsgroep als heel helend ervaren, met name ook door de liefdevolle begeleiding van Renée.

Woorden zeggen niet wat voel en bedoel. Ik dans m’n leven.

AANBOD

Biodanza geef ik op verschillende manieren, zowel eenmalig als in de doorgaande groepen:

WEKELIJKSE BIODANZA

dinsdag-avond Utrecht
donderdag-avond Culemborg

BIODANZA & BeelDhouw vakantie

Landgoed PREAU

24 - 31 juli  2021

Biodanza vakantie

voor ervaren dansers

Landgoed PREAU
17 - 24  juli 2021

BIODANZA FEESTEN

verschillende locaties

 

Op de hoogte blijven van nieuws over
Biodanza & Stembevrijding?