Dansen met hart en ziel   –   Dansend de rijkdom van het leven ervaren tijdens de Biodanza vakantie

BIODANZA
De dans van het leven


“Als je in de stroom van het leven zit, dans dan en vier het leven.

Als de energiestroom van jouw leven niet zo lekker loopt,
dans dan om jezelf weer terug te brengen in de stroom”.

Een week waarin je dansend nieuwe inspiratie opdoet om je leven ruimer, voller en kleurrijker te (be)leven. Ervaar hoe de dans niet alleen je lichaam maar ook je hart en ziel in beweging brengt.  In deze week wordt je uitgenodigd expressie te geven aan wie jij bent in al jouw eigenheid en rijkdom. Zo kun je jezelf opnieuw ervaren; in kracht èn zachtheid, in lichtheid èn diepte, ingetogen èn uitgelaten, kwetsbaar èn moedig, liefdevol èn verbonden. En in die rijkdom de ander ontmoeten, zonder woorden, in de dans. Een week lang dansen èn leven we met elkaar, waardoor we werkelijk een transformatieproces aan kunnen gaan. Biodanza brengt je in beweging, letterlijk en figuurlijk. De dans en muziek zijn geweldige middelen om je te verbinden met jezelf; je lichaam, je gevoel en vooral je hart. Van daaruit gaan we elkaar ontmoeten en kunnen we op diepere en subtielere lagen de intieme en oprechte verbinding ervaren. Mijn ervaring met 10 jaar Biodanza geven op Preau heeft ertoe geleid dat ik deze zomer 2 Biodanza-weken aanbied! Één week ‘dansen met de elementen’, voor beginnende dansers (13 – 20 juli) En deze week voor mensen met ruime Biodanza ervaring. Het is ieder jaar weer bijzonder om mee te maken hoe binnen een dag als het ware een bodem gelegd wordt voor een intense en rijke week met elkaar, waarin ieder zijn of haar eigen proces (be)leeft. Ik ben steeds weer ontroerd door de diepgang èn vreugde die we zo met elkaar mogen beleven.  Biodanza nodigt uit tot intens genieten van het moment. Als je in het hier en nu bent, kun je in ieder moment het geluk aanraken. (vrij naar RolandoTorro en Cuong Lu)

Praktische informatie biodanzavakantie:

Voor wie:
Voor iedereen met ervaring in Biodanza.

Voor iedereen die zich via de dans wil verdiepen in en laven aan de rijkdom van het leven.

Voor iedereen die, op het gebied van de 5 lijnen van Vivencia: Vitaliteit, Seksualiteit, Creativiteit, Affectiviteit en Transcendentie, sluimerende kwaliteiten in zichzelf wil ontplooien.

Voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen in contact; leren werkelijk aanwezig te zijn in verbinding met een ander.

Voor iedereen die meer wil leven vanuit zijn/haar hart en ontdekken hoe je op steeds subtiele lagen verbinding kunt maken.

Voor iedereen die het vermogen tot genieten wil vergroten,

Voor iedereen die meer van zichzelf wil (laten) zien.

Voor iedereen die zichzelf wil laten verrassen door zijn eigen dans èn die van de ander.

Deze Biodanzaweek is bedoeld voor mensen met minimaal één jaar Biodanza- ervaring. Bij twijfel over of je ervaring toereikend is kun je contact met me opnemen. 06-49864654.
(van 13 juli – 20 juli 2019 geef ik  op Préau een Biodanzaweek “dansen met de elementen” Die week is toegankelijk voor mensen zonder of met enige ervaring in Biodanza)
Wanneer:
zaterdag 27 juli – zaterdag 3 aug. 2019 
Aankomst zaterdag 27 juli vanaf 17.00 uur. Deze avond komen we kort bijeen voor een eerste kennismaking en toelichting op het programma. 
De cursusduur is van zondag tot en met vrijdag. Vrijdagmiddag en -avond is er een feestelijke afsluiting van de week.  Zaterdag 3 aug., vóór 10.00 uur vertrekt iedereen weer. 
Programma:
we werken twee blokken per dag, van ca. 10.00 – 13.00 & 16.30 – 19.00 uur. Tussendoor is er voldoende tijd om lekker te luieren, wandelen, zwemmen en na te genieten van de opgedane ervaringen. Ook de woensdagmiddag is vrij, dan kun je op stap gaan en de mooie omgeving van Préau ontdekken.
En, net als andere jaren, is er 1x een avondworkshop Biodanza voor alle Preau-gasten.

Prijs van de cursus:
€ 325,-   (vroegboekkorting bij aanmelden en betalen vóór 1 april 2019 = € 295,-) 

Geef je voor de cursus op bij mij: via OPGAVE button hieronder.
Je ontvangt dan een bevestiging van je opgave en een  factuur voor de cursuskosten. Begin juli 2019 ontvang je nog een mail met verdere praktische informatie over de cursusweek.  

Vervoer:
Préau heeft een liftservice, informatie hierover staat op het prikbord op de website van Préau. Er is ook een carpoolgroep op Facebook. De ervaring leert dat heel veel mensen carpoolen om naar Préau te reizen, kortom een goedkope en gezellig manier om te reizen. Kijk bij Route voor alle informatie. 
Verblijf:
Je verblijf is all in, met 3 heerlijke vegetarische maaltijden per dag en doorlopend gratis koffie en thee.  Je verblijf regel je rechtstreeks met Préau, er is volop keuze: van een eigen tent of budgettent (de goedkoopste vorm) tot prachtige Hoteltenten of kamers in het landhuis. Je kunt hiervoor contact opnemen met Loeky die, vanuit Nederland, voor Préau de accommodatie regelt.
Loeky Ekkel, tel. 0573-221199 email : info@preau.nl. 

Ervaring deelnemers:  Hieronder enkele reacties van deelnemers aan eerdere Biodanzaweken:

 • Mijn week in Preau was onbeschrijfelijk mooi. Ik weet dat Biodanza mij in verbinding kan stellen met mijn gevoel. Dit ervaar ik bij de wekelijkse lessen. Maar dat het zo diep gaat dat had ik nooit gedacht. Het heeft me werkelijk bij mijn ware “zijn” gebracht. Een plek waar ik nog niet zo vaak in mijn leven ben geweest. Het voelde “hemels “. Ik voelde zoveel verbinding met mezelf en ook met alles om me heen. Het kwam allemaal samen. Ik heb deze week het leven gedanst met alle angsten maar ook met zoveel vreugde. 

 • Renée vroeg ons, woorden te geven aan de ervaring. Maar die zijn er niet: het is de ervaring zelf, het zijn… dat deze week zo bijzonder maakte. Het complete gevoel van aanwezig zijn, met hart en lijf – is dat heel misschien wat ze bedoelen met dat ‘in het nu’ zijn? Met een groep fijne mensen om je heen, je draagt elkaar en je draagt jezelf, het is een compleet bad van ‘zijn’ en het is intens, heilzaam en helend.

 • Ja het was fantastisch. Ook een week later kan ik dat nog goed voelen. Mooi hoe Renée bewustzijnsdingen zo helder kan uitleggen. Door haar manier van begeleiden, ontstond al heel gauw een warme en open sfeer. Iedereen voelde zich op zijn gemak. Ook fijn dat je zo intens meedanst in de groep, in een mooie balans van docent en groepslid.

 • Preau was een prachtige week! De dans bleek zo’n krachtige manier om bij mezelf terug te komen, mijn eigen bodem weer te voelen.
  Renée weet iedere keer weer te inspireren, verrassen en ontroeren door haar enthousiasme, warmte en muziekkeuze. Omringd door prachtige natuur, mooie mensen, heerlijk eten: GENIETEN!

 • Biodanza is voor mij het leven vieren. Door fysiek lekker te bewegen, te dansen op verschillende soorten muziek kan ik van alles loslaten. Ik laat me vaak inspireren door de muziek, ik voel die door mijn lijf stromen en de beweging vloeit daar dan uit voort. Door vrij te bewegen kan ik het oude makkelijk loslaten en komt er nieuwe energie vrij. Biodanza is voor mij samen met anderen plezier maken, intimiteit delen en mijn grenzen verkennen. Ik heb nu twee keer een week Biodanza gedaan bij Renée en door een hele week te dansen ben ik nog meer in contact gekomen met mezelf, Biodanza brengt me dichter bij mijn kern. Ik word er ook heel vitaal van. Ik hou van dansen, ik hou van contact maken met mensen tijdens het dansen, ik hou van alleen dansen, samen dansen. Het kan allemaal de energie die Renée erin legt, de muziek keuze, de levenskracht, daar voel ik me thuis

 • Biodanzaweek Preau 2019

  Deze week sloot helemaal aan voor mij. De verbinding met mannen leverden voor mij altijd problemen op nu in deze week kon ik die liefdevolle verbinding toelaten en ervan genieten. De liefdevolle mensen die er waren heb ik erg van genoten waarbij soms hele mooie dingen gebeurden. Natuurlijk was er dat naar aanleiding hoe jij de lessen opbouwt èn zegt wat er toe doet. Liefdevol om bij jou zo’n week te mogen doen; een cadeautje. Marian

   Ik wil je bedanken voor de fijne week. Het was heerlijk. Heel diepgaand, ontspannen en vol ruimte om mijn dansen te beleven. Ik ben geraakt en vooral gevoed. Ik heb respect voor jouw wijze van faciliteren, volledig uit al jouw ervaringen en wijsheden geef je in de deelcirkel de mensen een diepere laag mee, waarbij je hun gevoelens volledig respecteert en gelijktijdig aan hen (en ook voor de groep) een inzicht meegeeft. Anneke

   Ben nog helemaal hoteldebotel van de week💃 Lenna

  Heb lang nagedacht hoe ik mijn gevoel over dansen in preau zou kunnen verwoorden voor je. Het lukt me niet goed om het op te schrijven wat het allemaal in mij heeft bewogen, maar het is veel. Kort gezegd: ik heb heerlijk kunnen dansen met heel veel lieve mensen. Er kwam een intens gevoel van vreugde naar boven, die ik met veel dansers heb kunnen delen. Ik heb antwoord gekregen op vragen die in mij leven en dat zorgt voor een geluksgevoel. De in breng van anderen over zichzelf in de deelrondes bleken ook voor mij van betekenis te zijn. Je muziek keuze helpt het gevoel en de energie naar boven te krijgen. Dank je wel voor deze fijne week waarvan ik nog steeds zit na te genieten.  Anne-Marie

AANBOD

Biodanza geef ik op verschillende manieren, zowel eenmalig als in de doorgaande groepen:

WEKELIJKSE BIODANZA

dinsdag-avond Utrecht
donderdag-avond Culemborg

BIODANZA VAKANTIE

voor gevorderde dansers

Landgoed PREAU
25 juli- 1 augustus 2020

Biodanza vakantie

"dansen met de elementen"

Landgoed PREAU
13-20 juli

BIODANZA FEESTEN

verschillende locaties

 

Op de hoogte blijven van nieuws over
Biodanza & Stembevrijding?