De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen,
maar het waarnemen met nieuwe ogen.

Marcel Proust

Coaching

 

Ik heb ook een praktijk voor individuele coaching: Stroomopwaarts, ontdek wat je beweegt.

De praktijk ligt aan rivier De Lek, iets stroomopwaarts van Culemborg.

De rivier is een mooie metafoor voor het leven. Een stroom die voortdurend in beweging is en die een eigen weg aflegt door het landschap. Soms kabbelt de rivier, soms zijn er heftige stromingen. Af en toe treedt de rivier buiten haar oevers en zoekt een nieuwe bedding. En als je stroomopwaarts gaat, kom je bij de bron.

Bij mijn coaching gaat het over hoe jij je kunt verbinden met jouw levensbron, met dat wat belangrijk voor je is en wat jou doet leven. Hoe kun je leven in verbinding met jouw natuurlijke levensstroom, in plaats van tegen het leven opboksen. Als je leert luisteren naar wat jou past, kun je het leven beter afstemmen op wie jij bent. Dat geeft een gevoel van meebewegen op de stroom van het leven en maakt het leven een stuk aangenamer.

Natuurlijk kom je in het leven ook regelmatig obstakels tegen die je uitdagen op je levenspad. Deze obstakels kun je zien als uitnodigingen om je als persoon verder te ontwikkelen en je nog meer te verbinden met wat werkelijk van belang is. Zo kun je een nieuwe bedding creëren en je verbinden met je natuurlijke levenskracht. Je ontdekt wat je werkelijk beweegt.

 

Mijn coaching

Ik begeleid mensen vanuit de gedachte dat wat je in het leven (en dus ook in je werk) tegenkomt, altijd verbonden is met wie jij bent. Zo kan een crisis in je leven of werk ook een uitnodiging zijn om je verder te ontwikkelen. Hoe lastig of pijnlijk de situatie ook is, als je er wijzer van wordt is het een vruchtbare volgende stap in je leven.

In mijn individuele praktijk Stroomopwaarts werk ik met IFS (Internal Family System), Stembevrijding, fysieke oefeningen en mindfulness. Ik stem mijn coaching af op de persoon en de vraag die voor ligt.

Door te ervaren wat er in jou leeft en daar bij stil te staan, er geluid aan te geven en/of het te delen in gesprek, kun je de intrinsieke wijsheid van jouw lichaam en het leven (her)ontdekken. We kunnen de nabije natuur bezoeken, die zoveel metaforen voor het leven bevat. Dat kan je helpen je levenskracht opnieuw te ervaren.

Kijk voor uitgebreide informatie over mijn individuele coaching op : www.stroomopwaarts.nu

 

Rivieren weten: er is geen haast.

Op een dag komen we er wel.
Winnie de Poeh

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

Renee ondersteunt mij in mijn zoektocht naar wie ik ben door op onderzoek te gaan tussen het verleden en het heden.
Dit zorgt voor een verheldering in het “waarom en waardoor” ik vast blijf zitten in dagelijkse patronen.
Het geeft mij nieuwe inzichten over mijzelf en creëert dat ik na elke sessie weer een persoonlijke ontwikkeling doormaakt.
Na het volgen van meerdere trajecten bij Renee kan ik zeggen dat er meerdere lagen van mijn ui gepeld zijn en ik daardoor met meer rust en acceptatie door het leven ga.
Vrouw 30 jaar

Het eerste woord wat in me opkomt is ‘verbinding’. Renée durft verbinding te maken met anderen vanuit haar eigen verbinding met zichzelf. Een natuurlijke manier van begeleiden. Renée schept veiligheid door ruimte te geven aan ieders eigen(wijs)heid, wensen en grenzen, ook die van zichzelf. Hoe ik het ervaar is dat ze mee beweegt en voelt in mijn proces, in mijn beelden en tekeningen of wat er dan ook opkomt. Dit geeft Renée op een prettige manier weer terug waarin het ontvangen voelt en ik er ook weer verder mee kan. Heel fijn!   Nadia

Voornaamste karakterisering van Renée: Volledige liefdevolle afstemming op het individu!  Monique

 

 

 

Op de hoogte blijven van nieuws over

Biodanza & Stembevrijding?