“Op de paden van ons leven komen we onszelf
keer op keer in duizend vermommingen tegen”.

Carl Jung

Minotaurus:

Zoals Jung zegt zou je je leven kunnen zien als een zoektocht naar jezelf die het hele leven doorgaat . Het is een transformerend proces waarbij steeds nieuwe uitdagingen je levenspad kruisen en je uitnodigen nog meer jezelf te worden. Ook het Minotaurus Project biedt je een mogelijkheid om een nieuwe stap te zetten op jouw levenspad. Het Minoraurus Project gaat over moed en menselijke angsten

Angst is van oorsprong een gezonde reactie, het is de instinctieve reactie op gevaar die doet vluchten, vechten of bevriezen om te overleven.
In onze huidige tijd kennen we weinig levensbedreigende situaties en toch kampen velen van ons met angst.  Angst voor kwetsbaarheid, angst om je autonomie te verliezen, om anders te zijn, om te falen, om tijd te verliezen, angst voor succes, om ouder te worden, angst voor liefde, om verlaten te worden, om genot te voelen, in extase te raken etc.

In deze situaties werkt de gezonde instinctieve angstreactie; vluchten vechten of bevriezen, niet. En toch is dat wat we doen met onze angst, we gaan ervan weg, we ontkennen dat het er is of we bezweren of overschreeuwen de angst. En daarmee bepaalt de angst, vaak op een onbewuste manier, je doen en laten. Zonder dat je het in de gaten hebben bepaalt je angst de (inperkende) keuzes die je maakt, creëert het onzekerheid en beperkt het je vrijheid en vermogen om ten volle te leven.
Zo is deze ineffectieve reactie op angst een beperking van je levensgeluk en groei.

Willen we groeien en ons volle potentieel leven dan is het van belang om onze angsten aan te kijken en aan te gaan.  En dat doe je in het bijzonder in het Minotaurus Project:  iedere deelnemer krijgt een specifiek op hem/haar toegespitste uitdaging waarmee je een stap kunt zetten in het overwinnen van een existentiële angst die je in je groei belemmert.

In het Minotaurus Project werken we met archetypen, oerbeelden en symbolen uit oude mythen die voor ons onderbewustzijn een diepe betekenis hebben.
De Minotaurus (mensfiguur  met stierenkop) staat voor de instinctieve kracht, de vitale levensenergie en natuurlijke onschuld. De ontmoeting met de Minotaurus brengt je in contact met deze oerinstincten, en geeft moed om je angst in de ogen te zien

Het labyrint waar we in het Minotaurus Project mee werken is een metafoor voor het leven met al haar keuzemogelijkheden en onbekende wegen.  De weg door het labyrint representeert als het ware de innerlijke weg die wij mensen gaan om onze identiteit te vinden. In het Minotaurus Project wordt je in het labyrint uitgedaagd om ten aanzien van een existentiële angst een stap te zetten. Je wordt daarbij geleid door de instinctieve kracht vd Minotaurus en ondersteund door de groep die je, als de draad van Ariadne, de weg wijst.

Door je angst in de ogen te kijken, terwijl je verbonden bent met je moed, zet je een nieuwe stap en daarmee open je een deur naar een nieuwe fase in je leven. Een leven dat zich kenmerkt door een diepe affiniteit, waarbij je je keuzes laat bepalen door wat wezenlijk van betekenis is, en waarin je trouw kunt zijn aan je intuïtie. Omdat niet de angst je doen en laten bepaalt zullen jouw keuzes en beslissingen beter bij jou, en de werkelijke betekenis van jouw leven, passen. En daarmee kan jouw leven lichter en vreugdevoller worden.

 Ik ben heel blij dat ik in dit weekend geassisteerd wordt door twee kanjers: mijn vriendin-collega Marleen van Koeveringen en JanAlbert van Meggelen.

 PRAKTISCHE INFORMATIE Minotaurus

 Wanneer:
Vrijdag 23 maart – Zondag 25 maart 2018
vrijdag 17.00 uur (binnenlopen vanaf 16.00 uur) – zondag ca. 18.00 uur

 Wie:
Dansers met ca. een jaar Biodanza-ervaring. In eerste instantie is dit weekend voor dansers die ik ken uit mijn weekgroepen, jaartrainingen, vakanties etc. Mocht je nog niet bij mij gedanst hebben maar wel interesse neem dan telefonisch contact op en dan kijken we wat er mogelijk is.
We werken met een relatief kleine groep, ca. 14 dansers, waardoor er veel ruimte is voor ieders uitdaging en proces.

Waar
Centrum voor Zingeving – Brinkweg 2, Luttelgeest

Bijdrage
325,-   (tot 31 december 2017), daarna 375,- .
(incl. 2 nachten op 2 persoonskamers en alle Biologische maaltijden)
Indien mogelijk kun je, tegen bijbetaling (30,- Euro), verblijven op een éénpersoonskamer.
Je kunt beddengoed en handdoeken meenemen of  huren:  Beddengoed 5,- en handdoeken 5,-.

Opgave voor de Minotaurus kan tot uiterlijk 25 jan. 2018

Contact
info@reneemars.nl of bel: 06-49864654

AANBOD

Biodanza geef ik op verschillende manieren, zowel eenmalig als in de doorgaande groepen:

WEKELIJKSE BIODANZA

op dinsdag-avond

in Utrecht

BIODANZA & BeelDhouw vakantie

Landgoed PREAU

27 juli  - 3 aug.  2024

Biodanza vakantie

voor ervaren dansers

Landgoed PREAU
27 juli -  3 aug. 2024

BIODANZA FEESTEN

verschillende locaties

 

Op de hoogte blijven van nieuws over
Biodanza & Stembevrijding?