Ik besta

Ik verlang

Ik hoop

Ik geloof en vertrouw

Ik laat los

Ik heb lief

Ik ben bereid

Verdiepingscursus Stem & Dans: LATIFA 

Jezelf aanvaarden, zoals je bent, met alles er op en er aan is misschien wel het moeilijkste dat er is. Het is de kern van ons mens-zijn. Bij deze Latifa- cursus kunnen we daar in oefenen en ervaren. In zeven zondagen gaan we samen op reis.
Het Latifa gebed/ de meditatie is al eeuwenoud en komt uit het soefisme. Het is een oefening in aanvaarden, in Leven. Latifa betekent subtiel en het raakt de 7 subtiele levenskwaliteiten: 1. bestaan, 2. verlangen, 3. hopen, 4. geloven & vertrouwen, 5. loslaten, 6. liefhebben & geliefd zijn, 7. bereid zijn. Deze 7 levens- kwaliteiten kunnen diep in je doordringen en tot bewustwording leiden die je verruimen en verdiepen als mens.

Je stem erbij betrekken, het lostrillen van wat in jou aanwezig is en het laten klinken blijkt een prachtig middel te zijn om een transformatie proces op gang te brengen. Het helpt je om tot de essentie van je bestaan te komen en contact te maken met wie jij ten diepste bent. Het maakt je ontvankelijk voor dat wat al in jou aanwezig is en zich in jou tot uiting wil brengen.
Naast het zingen gebruiken we de dans om dit bewustwordingsproces te dragen en te ondersteunen. Door ons lichaam er bij te betrekken, door het dansend wakker te maken, kunnen we beter voelen wat er in ons hele systeem gebeurt.
Wij verheugen ons er enorm op deze cyclus te geven en samen met jullie in de Latifa te duiken en stappen te kunnen zetten, ieder in zijn eigen tempo.

Praktische informatie:  

Door:
Renée Mars (Stembevrijder, Biodanza docent, Therapeute) www.reneemars.nl
Diete Sybesma (Stembevrijder, Pianiste, Alexander Techniek docent)

Voor:  mensen met enige ervaring in Stembevrijding en Biodanza (neem contact op mocht je je afvragen of jouw ervaring voldoende is)

Waar:
Schoolplein 6 3581 PX Utrecht

Wanneer: 
7 zondagen: 30 sept. 2018 – 4 nov. 2018 – 9 dec. 2018 – 13 jan. 2018 –10 febr. 2019 – 10 mrt. 2019 – 7 april 2019
10.00 -17.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Kosten:
€ 695

Kom, kom, wie je ook bent
zoeker, vereerder, minnaar van het heengaan; het maakt niet uit.
Dit is geen karavaan van wanhoop.
Kom, al heb je je belofte al duizend keer geschonden.
Kom toch terug. Kom, kom.
Rumi

ERVARINGEN VAN DANSERS

 

ERVARING 1

“Het voelen en ervaren van de verschillende stappen van de Latifa, met je stem en lijf als instrument, werkt voor mij enorm krachtig. Het samenzijn in een groep, was als een zachte bedding van verbondenheid. Je gedragen voelen in alles wat zich aandient tijdens de weg van de Latifa. Het heeft mijn ziel gevoed. (Karen) ”
Karen

 

ERVARING 2

“Ik heb het heel bijzonder gevonden met een vaste groep op reis te gaan. De verbondenheid en bedding waarin ik alles kon laten horen heeft mij ontroerd en gevoed in het idee dat ik helemaal oké ben, zoals ik ben. Met alles…”

AANBOD

De combinatie van Stembevrijding en Biodanza geef ik op verschillende manieren, zowel eenmalig, residentieel als in de doorgaande groepen:

Vakantie BIODANZA & STEMBEVRIJDING

18 - 25 augustus 2018

"VOL LEVEN" een weekend STEMBEVRIJDING & BIODANZA

nieuwe data najaar 2018 / voorjaar 2019 volgen z.s.m.

LATIFA VERDIEPINGSCURSUS STEM & DANS

Sept. 2018 - April 2019 in Utrecht 

 

Op de hoogte blijven van nieuws over
Biodanza & Stembevrijding?